IT-recht

In het IT-recht komen veel specialismes om de hoek kijken zoals het algemeen contractenrecht, het intellectueel eigendomsrecht, het privacy recht, het mededingingsrecht, het aanbestedingsrecht of het faillissementsrecht.

Ik heb ruime expertise in de verschillende rechtsgebeden van het IT-recht. Ik ben thuis in de bescherming van software, IT-licenties, cloud computing en AI gerelateerde vragen. Daarnaast kom ik uit een familie van technici en IT-ers en heb ik grote affiniteit met techniek en IT vraagstukken.
Dit helpt mij bij het maken van solide IT-overeenkomsten en het begeleiden van IT en/of AI ontwikkelingen of de bouw van apps. Ook heb ik veel ervaring met het begeleiden van traditionele producenten  bij IT ontwikkelingen als uitbrieding van hun product zodat klanten data-gestuurd kunnen ondernemen (denk aan openbare-verlichting, bouwproducten of de tuinbouw).

“Technisch inzicht, een strategische en pragmatische benadering, heldere afspraken en deskundige juridische begeleiding zijn in het IT-recht essentieel.” 

 

Ik adviseer u liefst op een zo vroeg mogelijk moment, zodat mijn werkzaamheden het optimale beschermende effect hebben. Uiteraard zal ik uw belangen ook met verve verdedigen als afspraken niet goed zijn gemaakt, intellectuele eigendomsrechten bij de verkeerde partij rusten of er niet is nagedacht over een exit bij een samenwerking.

 

Ik specialiseer mij onder meer in:

• Strategisch advies over samenwerkingen en complexe IT-vraagstukken;
• De begeleiding van (complexe) IT- en AI-projecten;
• Het maken van IT (licentie) overeenkomsten en specifieke algemene voorwaarden;
• Het voeren van IT-procedures en kort gedingen;
• IT-aanbestedingen;
• De mededingingsrechtelijke beoordeling van IT-overeenkomsten;
• Advisering en onderhandelingen over IT-rechten bij faillissementen.